Vaníliás-puncsos madártej recept
A Vaníliás-puncsos madártej hozzávalói:2 liter tej
8 tojás
8 evőkanál cukor
1 csomag puncs ízű pudingpor
1 rúd vanília
puncsaroma
mazsola
A Vaníliás-puncsos madártej elkészítési módja:
A 2 l tejet egy széles edényben feltesszük forrni. Ezalatt szétválasztjuk a tojásokat, a sárgájukat félretesszük, a fehérjéket kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej, lassú lángra tesszük, épp csak gyöngyözzön. A fehérjékből vízbe mártott kanállal 3-4 habgaluskát teszünk a tejbe, ne szorosan, hogy legyen helyük megnőni. A galuskákat oldalanként fél-fél percig főzzük, majd szűrőre kiszedjük. Ha végeztünk az összes felvert habbal, kikeverjük a tojások sárgáját a puncs ízű pudingporral, a vaníliarúd kikapart belsejével, hozzákeverjük a 8 púpozott evőkanál kristálycukrot, a puncsaromából egy keveset és a galuskák alól lecsepegtetett tejet. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a forró tejbe, amit a galuskákhoz használtunk, és sűrűsödésig keverjük. Nem kell felforrnia, ha már látjuk, hogy besűrűsödött, levehetjük a tűzről. Egy tálba lerakjuk a habgaluskák egy részét, ráöntünk egy réteg madártejet, megszórjuk mazsolával. Majd megint a madártejből öntünk rá, és a tetejére is helyezünk a galuskákból.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. ápr. 16. 07:20
A vaníliás-puncsos madártej elkészítési módja és hozzávalói.