Bögrés Raffaello recept
A Bögrés Raffaello hozzávalói:1 bögre=most 300 ml
2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 cs sütőpor
1,5 bögre porcukor
A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
1 db tepsi 20×30 cm-es vajjal kikenve
A Bögrés Raffaello elkészítési módja:
A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük. Magas a süti, tehát tűpróba vagy, ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe. A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki! A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. aug. 24. 09:11
A bögrés raffaello elkészítési módja és hozzávalói.