Pörkölt diós recept


Gyúrt tésztához:
20 dkg liszt
fél marék porcukor
2 egész tojás
10 dkg Ráma
1/2 csomag sütőpor.
Kevert tésztához:
8 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 kanál rétesliszt
Krém:
2 cs. vanilia puding
6 dl tej
6 kanál kristálycukor
1 Ráma
A Pörkölt diós elkészítési módja:
A gyúrt tésztát összeállítjuk a hozzávalóiból, kinyújtva a tepsibe rakjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját óvatosan. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk és együtt lassan megsütjük. A krémhez a vanilia pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Rámát. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. Díszítjük kb. 10 dkg pörkölt dióval és csokimázzal amit rácsurgatunk.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, kinek hogyan ízlett.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hofiagi, 2007. ápr. 22. 16:36
A pörkölt diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.