Croquettes recept
60 perc
A Croquettes hozzávalói:
3 db nagy tojás,
180 g illatos méz (pl. hársméz),
200 g cukor,
1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat,
1/2 teáskanál tiszta mandulaolaj,
1 csipetnyi só,
300 g egész, hámozatlan mandula,
335 g korpás liszt.
A Croquettes elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 175C°-ra. Egy habverővel felszerelt elektromos mixer táljában verjük fel a tojásokból, a mézből, a cukorból, a vanília és mandulakivonatból és a sóból álló keveréket közepes sebességen addig, míg megfelelően el nem keveredik, kb. 2 percig. Egy fakanállal elegyítsük a keverékbe az egész mandulákat. Evőkanalanként adagoljunk hozzá annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Meglisztezett kézzel osszuk a tésztát négyfelé. A tésztának nagyon lágynak és ragadósnak kell lennie. Mindegyik darabból formáljunk kb. 25 - 30 cm hosszú, 6 - 8 cm széles téglákat. Helyezzük el őket egy teflonnal bevont sütőlapon. Süssük őket világosbarnára, kb. 25 - 30 percig. Vegyük ki a darabokat a sütőből és egy másik, hideg sütőlapon hűtsük őket kb. 10 percig. Ezután egy fa vágódeszkán éles késsel, keresztben szeleteljük fel őket kb. 1 cm vastag szeletekre. Ezután élükre állítva helyezzük őket vissza a sütőlapra, és süssük őket tovább 10 - 15 percig, míg sötét aranybarnák nem lesznek. Vegyük ki a szeleteket, és egy fémrácson hűtsük le. A szeletek szárazak és ropogósak lesznek.
Légmentesen záró fémdobozban hetekig eláll. Az eredmény kb. 60 szelet ropogós krokett.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. ápr. 22. 16:25
A croquettes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.