Zabpelyhes szilváslepény recept
A Zabpelyhes szilváslepény hozzávalói:A tésztához:
2 tojás,
8-10 dkg cukor,
12 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor,
7,5 dkg olvasztott vaj;
a töltelékhez:
15-20 szem puha, kimagozott aszalt(vagy friss)szilva;
a tetejére:
7,5 dkg vaj,
6 dkg cukor,
2 dkg zabpehely
A Zabpelyhes szilváslepény elkészítési módja:
Elkészítése: A tojást és a cukrot habosra keverjük, és elkeverjük a sütőporos liszttel. Végül hozzáadjuk a kihűlt olvasztott vajat, eldolgozzuk, és a tésztát kisebb tepsibe tölt- jük. Ráhelyezzük a szilvát, majd a borí- táshoz felolvasztjuk a vajat, kihűtjük és hozzákeverjük a cukrot meg a zabpelyhet. Ezt a keveréket lazán a szilvatöltelékre terítjük, majd a süteményt mérsékelten meleg sütőben kb 45 percig sütjük, amíg villával megszurkálva késznek nem találjuk.
Ropogós nagyszemű cseresznyével is jó.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. nov. 4. 19:29
A zabpelyhes szilváslepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.