Meggyes-vaníliás álom recept
50 perc
100 kcal
a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
2 db tojás
2 kiskanál sütőpor
0,5 kiskanál vanília
a töltelékhez:
300 ml mascarpone
2 dl tejszín
30 dkg magozott meggy
1 csm vaníliás pudingpor
1 db citrom
A Meggyes-vaníliás álom elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a cukrot,a vaníliát, a tojást és az apró darabokra tört vajat.Sima tésztává gyúrjuk,fóliába csomagolva kb. 30 percet pihentetjük.A sütőt 170°C-on előmelegítjük. Kivajazunk kilisztezünk egy sütőformát,méretre nyújtjuk a tésztát és kb.10-15 percig sütjük.A tőltelékhez összekeverjük a mascarponét a tejszínnel,a citrom reszelt héjával és a vaníliás pudingporral.A lecsöpögtetett,kimagozott meggyet a töltelékbe forgatjuk. A masszát a tésztára simítjuk és kb.20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Elkészítése könnyű..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. nov. 7. 19:15
A meggyes-vaníliás álom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.