Virslis kifli recept


2 dl tej
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
25 dkg liszt
25 dkg margarin
4 db tojás
virsli
Piros Arany
reszelt sajt,só,
A Virslis kifli elkészítési módja:
A lisztbe elmorzsoljuk a margarint,majd a közepébe beleöntjük a tejfölt,a sót,a 2 tojást.Az egészet tejben felfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk.Hengert formálunk a tésztából,majd felszeleteljük,és kis gombócokat formálunk,kinyújtjuk őket,és tettszés szerint 6-8 felé vágjuk.Beletesszük a keresztben elfelezett virslit,kenünk rá vékonyan egy kis Piros Aranyat,összetekerjük,és jól kikent tepsibe tesszük.A tetejét megkenjük tojássárgájával,és megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben sütjük,amíg a sajt rá nem olvad és szép piros nem lesz.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. márc. 16. 15:59
A virslis kifli elkészítési módja és hozzávalói.