Rücskös tészta recept
A Rücskös tészta hozzávalói:A tésztához:
30 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
három tojássárgája,
fél csomag sütőpor,
0,5 dkg élesztő,
egy kiskanál tejföl.
A töltelékhez:
három tojásfehérje,
15 dkg barackíz,
a lekvár édességétől függően 5-10 dkg kristálycukor.
A Rücskös tészta elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és összegyúrjuk a cukorral, a tojássárgákkal, a sütőporral, tejföllel, végül az élesztővel. Alaposan összedolgozzuk és hideg helyen egy órát pihentetjük. Egyharmad részét a hűtőben hagyjuk, a kétharmad részt kinyújtjuk és egy kisebb tepsibe terítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a barackízt és a kristálycukrot, és a tésztára simítjuk. Végezetül a hűtőszekrényből kivesszük a kemény maradék tésztát, és a reszelő középső fokán (amin káposztát gyalulunk) a töltelékre reszeljük. A sütőben szép barnára sütjük, úgy néz majd ki, mintha dióval lenne leszórva a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kis, hosszúkás kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 13. 16:11
A rücskös tészta elkészítési módja és hozzávalói.