Bögrés-mákos sütemény recept

1 bögre mák (darálva),
1 bögre cukor (darálva),
1 bögre liszt,
1 bögre tej,
egy egész tojás,
egy csipet só,
2 evőkanál olaj,
kiskanálnyi sütőpor,
(A "bögre" ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter).
A Bögrés-mákos sütemény elkészítési módja:
A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt megsül. Kockára felvágva, és porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
tipp!
A darált mák helyett darált dióval is készíthető, (akkor "bögrés-diós" lesz a neve).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 12. 11:16
A bögrés-mákos sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.