Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Illatos csirke lencsével (Római tál) recept

Illatos csirke lencsével (Római tál) recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Az Illatos csirke lencsével (Római tál) hozzávalói:
1 db konyhakész csirke feldarabolva,
1 evőkanál mogyoróolaj,
1 szál póré összevágva,
2 szál sárgarépa összevágva,
2 nagy paradicsom meghámozva és összevágva,
1 evőkanál provenszi fûszerkeverék,
1,2 dl száraz fehérbor,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 teáskanál õrölt fahéj,
25 dkg lencse,
5 dl csirkehúsleves,
só.


Az Illatos csirke lencsével (Római tál) elkészítési módja:
A lencsét 1-2 órára áztassuk hideg vízbe. A már beáztatott Római tálat kenjük ki az olajjal. A tál aljára tegyük a póréhagymát, a sárgarépát, a paradicsomot, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. A csirkedarabokat szórjuk be sóval és fahéjjal. A zöldségekre tegyük a lencsét, majd a húsdarabokat. A paradicsompürét, a bort és a húslevest keverjük össze. Öntsük a csirkére. A tálat a tetejével zárjuk le, majd 200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


Az illatos csirke lencsével (római tál) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook