Illatos csirke lencsével (Római tál) recept
Kalóriaszegény
Az Illatos csirke lencsével (Római tál) hozzávalói:
1 db konyhakész csirke feldarabolva,
1 evőkanál mogyoróolaj,
1 szál póré összevágva,
2 szál sárgarépa összevágva,
2 nagy paradicsom meghámozva és összevágva,
1 evőkanál provenszi fûszerkeverék,
1,2 dl száraz fehérbor,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 teáskanál õrölt fahéj,
25 dkg lencse,
5 dl csirkehúsleves,
só.
Az Illatos csirke lencsével (Római tál) elkészítési módja:
A lencsét 1-2 órára áztassuk hideg vízbe. A már beáztatott Római tálat kenjük ki az olajjal. A tál aljára tegyük a póréhagymát, a sárgarépát, a paradicsomot, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. A csirkedarabokat szórjuk be sóval és fahéjjal. A zöldségekre tegyük a lencsét, majd a húsdarabokat. A paradicsompürét, a bort és a húslevest keverjük össze. Öntsük a csirkére. A tálat a tetejével zárjuk le, majd 200 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 9. 13:09
Az illatos csirke lencsével (római tál) elkészítési módja és hozzávalói.