Húsgombóc paradicsommártásban recept
Zsírszegény
A Húsgombóc paradicsommártásban hozzávalói:
A húsgombóchoz:
30 dkg darált hús,
1 db tojás,
fél pohár zsemlemorzsa,
egy kevés tej,
só,
bors,
pirospaprika.
A paradicsommártáshoz:
1 kis doboz paradicsompüré,
1 evőkanál liszt,
2 dl hideg víz,
1 evőkanál olívaolaj,
oregano,
só,
1-2 evőkanál cukor.
A Húsgombóc paradicsommártásban elkészítési módja:
Összedolgozzuk a húsgombóc hozzávalóit, apró gombócokat formálunk, és bő lobogó vízben kb 10 percig főzzük. Leszűrjük. Elkészítjük a paradicsommártást: 1 evőkanál olajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, a paradicsompürét és kb 2 dl hideg vizet. Simára keverve visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük az oreganóval, sóval, cukorral, kiforraljuk, majd ráöntjük a húsgombócokra. Sós burgonya jó köret hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. febr. 8. 16:10
A húsgombóc paradicsommártásban elkészítési módja és hozzávalói.