Körtés-kéksajtos csirke recept
A Körtés-kéksajtos csirke hozzávalói:1 csirkemellfilé,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 db körte,
fél citrom leve,
1 evőkanál juharszirup,
2-3 ág rozmaring,
10 dkg kéksajt,
0,5 dl fehérbor.
A Körtés-kéksajtos csirke elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom és átforgatom a lisztben, hogy sütéskor a csíkok ne tapadjanak egymáshoz. Aztán meghámozom a körtéket, vékony gerezdekre vágom, majd meglocsolom mindegyiket pár csepp citromlével és ezeket is félre teszem. A csirkecsíkokat kevés olajon aranybarnára pirítom, majd szűrőlapáttal kiszedem mindegyiket a serpenyőből és egy tányérra téve ismét félre teszem. A vajat kevés olívaolajjal együtt megolvasztom a serpenyőben, majd hozzádobom a körtét és enyhe karamellizálódásig párolom-pirítom a szeleteket. Amikor ez kész, hozzáöntöm a bort és megvárom míg az alkohol teljesen elpárolog. Ekkor a boros karamellizált körtéhez csurgatom a juharszirupot és visszateszem a húst is. Néhány keverés után jöhet az apróra vágott rozmaring is. Az egészet kicsit összepárolom, végül a tálalás előtt a körtés csirkére rámorzsolom a kéksajtot is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. febr. 8. 10:39
A körtés-kéksajtos csirke elkészítési módja és hozzávalói.