Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Vöröslencse fasírt (vegan) recept

Vöröslencse fasírt (vegan) recept

A Vöröslencse fasírt (vegan) hozzávalói:
200 g vöröslencse
40 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
3 ek. paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 tk. pirospaprika
2 tk. őrölt koriander
5 ek. zsemlemorzsa
só, bors


A Vöröslencse fasírt (vegan) elkészítési módja:
Egy éjszakára áztassuk be a vöröslencsét, majd főzzük meg, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy tálban botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a zabpelyhet az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, felaprított petrezselyemmel és fűszerekkel, majd adjuk hozzá a lencsét, és keverjük tovább a masszát. Végül tegyük bele a zsemlemorzsát, és fél órára mehet a hűtőbe. Ezután formázzunk kis golyókat, korongokat, és olajban süssük meg.


Kategória: Reform ételek receptjei


A vöröslencse fasírt (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook