Vöröslencse fasírt (vegan) recept
A Vöröslencse fasírt (vegan) hozzávalói:200 g vöröslencse
40 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
3 ek. paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 tk. pirospaprika
2 tk. őrölt koriander
5 ek. zsemlemorzsa
só, bors
A Vöröslencse fasírt (vegan) elkészítési módja:
Egy éjszakára áztassuk be a vöröslencsét, majd főzzük meg, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Egy tálban botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a zabpelyhet az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, felaprított petrezselyemmel és fűszerekkel, majd adjuk hozzá a lencsét, és keverjük tovább a masszát. Végül tegyük bele a zsemlemorzsát, és fél órára mehet a hűtőbe. Ezután formázzunk kis golyókat, korongokat, és olajban süssük meg.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2018. jan. 12. 18:29
A vöröslencse fasírt (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.