Bolognai vöröslencséből (vegan) recept
A Bolognai vöröslencséből (vegan) hozzávalói:30 dkg vöröslencse
2 doboz hámozott paradicsom konzerv
4-5 ek sűrített paradicsom
2 db sárgarépa
1 db szárzeller
2 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 ek. nádcukor
olívaolaj
só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, fűszerpaprika, (kurkuma, római kömény)
500 gr durum spagetti tészta
növényi sajt
A Bolognai vöröslencséből (vegan) elkészítési módja:
Reszeld le a vöröshagymát és kevés olajon kezdd el dinsztelni, majd szórd rá a nádcukrot, és kevergetve karamellizáld. Add hozzá a répát, a zellert és a fokhagymát is, párold kicsit tovább. Sózd, borsozd, szórd rá a fűszerpaprikát, majd engedd fel kevés vízzel. Kicsit párold, majd tedd bele a vöröslencsét, és fűszerezd. Öntsd fel nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt főzd majdnem puhára. Tedd hozzá a paradicsomkonzervet, majd keverd hozzá a paradicsompürét is, és főzd a szószt fedő nélkül addig, míg a lencse meg nem puhul és a mártás megfelelő sűrűségű nem lesz. Ellenőrizd a mártás ízét, ha még szükséges, fűszerezd. Spagetti tésztával tálaljuk, ízlés szerint reszelt növényi sajttal a tetején.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. szept. 11. 10:50
A bolognai vöröslencséből (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.