Erőleves (vegan) recept
Az Erőleves (vegan) hozzávalói:6 db sárgarépa
6 db fehérrépa
1 db zeller
1 db karalábé
4 db pici krumpli
1 cikk kelkáposzta
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
só
bors
vegamix
őrölt köménymag
1 csokor petrezselyem
olaj
400 g durum levestészta
Az Erőleves (vegan) elkészítési módja:
Hámozzuk és mossuk meg a répákat, zellert, karalábét, hagymát. A zellert és a karalábét vágjuk több darabba. Egy nagyobb fazékban kevés olajon forgassuk pár percig a megmosott zöldségeket, közben szórjuk meg őrölt köménymaggal, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Tegyük bele a petrezselymet, a paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezzük. Fedjük le a fazekat, és főzzük nagyon lassan, éppen, hogy gyöngyözzön. Ha már félig puhák a zöldségek, tegyük bele a kelkáposztát és a krumplit. 2-2.5 óra alatt megfő a leves. Főtt tésztával, erős paprikával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. dec. 6. 15:07
Az erőleves (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.