Húsleves Rolanita módra recept
A Húsleves Rolanita módra hozzávalói:csirke farhát
nyak
láb
csirkemell(csontos)
sárgarépa
fehérrépa
zöldségzöldje
karalábé
zeller
krumpli
fokhagyma
vegeta
tészta
A Húsleves Rolanita módra elkészítési módja:
Hát hallottam már 100fajta verziót hogy kell készíteni,leírom azt ahogyan én készítem! megmosom a húsokat,megpucolom a sok zöldséget és én egyszerre teszek bele mindent a lábasba,itt nem kell mennyiségeket számolni miből mennyit kell rakni. Vízzel ellepem a sok finomságot és főzöm kb 4órán át,
Vigyázni kell rá hogy ne forrjon fel a leves mindig kisebb lángon kell főzni mivel ha már majdnem megfőtt a hús és forr a leves könnyebben szétesik és így zavaros lesz a levesünk,minél tovább főzöm annál finomabb lesz,idő közben ízlés szerint ízesítjük vegetával,sóval esetleg borssal
Én külön szoktam megcsinálni a tésztát a leveshez és adagolja mindenki magának a tálból amennyire szüksége van,ezzel is kilehet védeni hogy zavarossá váljon a leves,mert ha sokat áll a tészta benne megázik és szétmállik!
Ha habos lesz a leves teteje azt mindig leszedjük róla kanállal mert állítólag az a hab mérgező a szervezetre nézve.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Huanita87, 2009. aug. 15. 12:24
A húsleves rolanita módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.