Csirke zöldségmártással recept
45 perc
A Csirke zöldségmártással hozzávalói:
50 dkg csirkemell
25 dkg bacon
1 csokor petrezselyem
2-3 szál vastagabb sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 doboz tejföl
A Csirke zöldségmártással elkészítési módja:
Egy tepsit kibélelünk szalonnával, és beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk, és mellédobáljuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát, fél csokor petrezselymet és 2-3 gerezd fokhagymát. A tepsit alufóliával lefedjük, és sütőbe helyezzük. Amikor a hús átsült, a zöldségeket kiszedjük mellőle, és a húst fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy pirosra süljön. A zöldségeket egy keverőtálban villával összetörjük, majd hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, és leturmixoljuk. Ezután fél citrom levét rácsavarjuk, és az egész mártást felfőzzük.
Köret: Egy serpenyőben fokhagymát pirítunk, majd hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet, majd megforgatjuk benne a főtt, megpucolt krumplit.
Tálalás: A petrezselymes krumplival és a zöldségmártással tálaljuk a pirosra sült csirkemellet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: freshlinda, 2007. ápr. 11. 10:58
A csirke zöldségmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.