Bújtatott cseresznye recept
50 perc
532 kcal
11 gramm
92 gramm
450 gramm cseresznye, kimagozva
2 ek cseresznyelekvár (v. szilva- v. sárgabaracklekvár)
1 citrom finomra reszelt héja és leve
50 gramm finomliszt
3 tojás
450 gramm tej
1/2 tk őrölt fahéj
3 ek cukor
A Bújtatott cseresznye elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (légkeveréses sütőnél elég a 170 fok). Vékonyan olajozzunk ki egy lapos tűzálló tálat. Óvatosan melegítsük fel a cseresznyét és a lekvárt egy nagy serpenyőben, kevergessük addig amíg a lekvár ráolvad a gyümölcsre. Borítsuk a tűzálló tálba, hintsük meg citromhéjjal és citromlével. 2. Robotgéppel keverjük simára a lisztet, a tojást, a tejet, a fahéjat és a cukrot, majd öntsük a cseresznyére. 3. Süssük 25-30 percig, amíg a "puding" összeáll és a lekvár pedig elkezd bugyborékolni.
Forrón tálaljuk.
Egyszerű, könnyen elkészíthető cseresznyés finomság.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: freshlinda, 2007. okt. 24. 10:34
A bújtatott cseresznye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.