Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bújtatott cseresznye recept

Bújtatott cseresznye recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória 532 kcal
Zsírtartalom 11 gramm
Szénhidráttartalom 92 gramm

A Bújtatott cseresznye hozzávalói:
450 gramm cseresznye, kimagozva
2 ek cseresznyelekvár (v. szilva- v. sárgabaracklekvár)
1 citrom finomra reszelt héja és leve
50 gramm finomliszt
3 tojás
450 gramm tej
1/2 tk őrölt fahéj
3 ek cukor


A Bújtatott cseresznye elkészítési módja:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (légkeveréses sütőnél elég a 170 fok). Vékonyan olajozzunk ki egy lapos tűzálló tálat. Óvatosan melegítsük fel a cseresznyét és a lekvárt egy nagy serpenyőben, kevergessük addig amíg a lekvár ráolvad a gyümölcsre. Borítsuk a tűzálló tálba, hintsük meg citromhéjjal és citromlével. 2. Robotgéppel keverjük simára a lisztet, a tojást, a tejet, a fahéjat és a cukrot, majd öntsük a cseresznyére. 3. Süssük 25-30 percig, amíg a "puding" összeáll és a lekvár pedig elkezd bugyborékolni.

Forrón tálaljuk.

Egyszerű, könnyen elkészíthető cseresznyés finomság.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bújtatott cseresznye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook