Cseresznyés pite fahéjjal recept
A Cseresznyés pite fahéjjal hozzávalói:14 dkg sütőporos liszt
fél teáskanás őrölt fahéj
5 dkg kristálycukor
1 tojás
4 evőkanál tej
8,5 dkg vaj - megolvasztva
35 dkg lédús, érett cseresznye, leszárazva és kimagozva
A tetejére:
2,5 dkg finomliszt
negyed teáskanál őrölt fahéj
2,5 dkg kristálycukor
2,5 dkg vaj, kockákra vágva és megpuhítva
A Cseresznyés pite fahéjjal elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki - vagy béleljünk ki sütőpapírral - egy kb. 20 cm átmérőjű, kerek, szétszedhető tortaformát. Tegyük a lisztet, a fahéjat és a cukrot tálba, keverjük össze. Alakítsunk ki mélyedést a közepébe, és tegyük bele a tojást, a tejet és az olvasztott vajat. Keverjük össze, és alaposan dolgozzuk ki, hogy sűrű, sima keveréket kapjunk. Akkor jó, ha kemény, és nem folyós. Kanalazzuk a tortaformába, és óvatosan egyengessük el a tetejét. Szórjuk rá a cseresznyét, és óvatosan nyomkodjuk bele. Borítsuk a tetejéhez valókat tálba. Morzsoljuk össze a vajjal, hogy morzsához hasonló keveréket kapjunk, majd dolgozzuk össze, amíg borsó nagyságú darabokká áll össze. Hintsük a cseresznye tetejére. Süssük 35-40 percig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad a massza. Hagyjuk a tortaformában addig, amíg olyan melegre hűl, hogy meg tudjuk fogni. Azután vegyük ki a formából, hűtsük ki, majd fahéjas porcukrot szitáljunk a tetejére. A receptKozmee
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2010. jún. 12. 06:19
A cseresznyés pite fahéjjal elkészítési módja és hozzávalói.