Almás-fahéjas szelet recept
Az Almás-fahéjas szelet hozzávalói:25 dkg sütőporos liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg kristálycukor
1,25 dl napraforgóolaj
2 tojás - felverve
1,25 dl gyümölcstea vagy almalé
2 alma - meghámozva és lereszelve
Az Almás-fahéjas szelet elkészítési módja:
# Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy téglalap alakú, közepes méretű formát. Tegyük a lisztet tálba, a fahéjjal és a sütőporral keverjük el, majd keverjük bele a cukrot. Formázzunk mélyedést a közepébe, majd tegyük bele az olajat, a tojásokat, a teát/almalevet és a reszelt almát. Jól keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába, és süssük 40-45 percig, amíg a közepébe szúrt hústűre már nem ragad a massza. Hagyjuk hűlni 5 percig a formában, porcukorral hintsük meg a tetejét.
Megjegyzés:
Nagyon könnyű és nagyon finom. :))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. szept. 25. 17:14
Az almás-fahéjas szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.