Tojásmentes kávés-mazsolás muffin recept
35 perc
A Tojásmentes kávés-mazsolás muffin hozzávalói:
3 csésze liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 csésze kifőzött kávé
1+1/2 csésze kristálycukor
1/2 csésze vaj
1 csésze mazsola
2 teáskanál fahéj
A Tojásmentes kávés-mazsolás muffin elkészítési módja:
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy kisebb fazékban összekeverjük a kávét, a cukrot, a vajat, a mazsolát és a fahéjat, majd forrásig melegítjük, ezután szobahőmérsékletűre hűtjük. A kávés masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a formákba töltjük, és 20-25 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. jún. 9. 03:50
A tojásmentes kávés-mazsolás muffin elkészítési módja és hozzávalói.