Áfonyás muffin recept
20 perc
Az Áfonyás muffin hozzávalói:
20 dkg liszt
6 dkg zabpehely
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
18 dkg cukor
15 dkg puha vaj
1 csomag vaniliás cukor
300 g tejföl (kb. 1,5 pohár)
25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
Az Áfonyás muffin elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bencsy, 2006. nov. 5. 18:18
Az Áfonyás muffin elkészítési módja és hozzávalói.