Különleges gombaleves recept
A Különleges gombaleves hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
* 15 dkg csiperkegomba
* 5 dkg kucsmagomba
* 15 dkg erdei gomba keverék (vargánya, laskagomba, rókagomba, galambgomba)
* 1 fej vöröshagyma
* 2-3 szál újhagyma
* 3 dkg vaj
* 5 dl húsalaplé
* 2 dl száraz fehérbor
* 1 dl tejszín
* 2-3 szál friss koriander
* ½ csokor petrezselyem
* 3-4 szál friss kakukkfű
* só
* bors
A Különleges gombaleves elkészítési módja:
A vajat habzásig hevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az átvagdalt kucsmagombát, és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 2 deci húsalaplével, és friss kakukkfűvel fűszerezzük. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk az erdei gombákat, és a darabolt csiperkét. Ezután az egészet felöntjük a maradék húsalaplével, kevés vízzel és a fehérborral. Mielőtt a gombák teljesen készre párolódnának, a levest fűszerezzük aprított petrezselyemmel, az újhagymák karikára vágott zöldjével, valamint korianderrel. Az elkészült levest félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, és forróm tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. szept. 23. 14:30
A különleges gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.