Töltött pulykamellrolád kaprimártással recept
A Töltött pulykamellrolád kaprimártással hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
· 40 dkg pulykamell szeletben
· grill fűszerkeverék
· 4 dkg friss paraj
· 2 szál sárgarépa
· 1 csipet őrölt szerecsendió
· vágott zsálya (ízlés szerint)
· 1 l tyúkhúsleves kockából
· A mártáshoz:
· 2 evőkanál vaj
· 1,5 dkg liszt
· 1 teáskanál vágott petrezselyem
· 1 dl tejszín
· 2 evőkanál kapribogyó
A Töltött pulykamellrolád kaprimártással elkészítési módja:
A pulykaszeleteket megütögetjük, fűszerezzük a grill fűszerkeverékkel, majd leforrázott parajleveleket, megtisztított, csíkokra vágott sárgarépát teszünk rá. Borssal, szerecsendióval, vágott zsályával megszórjuk. Roládba tekerjük, alufóliába csomagolva a 1/2 liter tyúkhúslevesben készre pároljuk. A mártáshoz vajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a petrezselymet. Hozzáöntjük az alaplé másik felét, összeforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a kapribogyót. Ezt öntjük az alufóliából kicsomagolt, felszeletelt rolád közé. Burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. máj. 13. 08:48
A töltött pulykamellrolád kaprimártással elkészítési módja és hozzávalói.