Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Felnőtt keresztelkedése fórum

Felnőtt keresztelkedése (beszélgetés)

18. globus (válaszként erre: 17. - Libikóka)
ma 20:05
Amikor született, nem volt még számítógép?
17. libikóka (válaszként erre: 16. - Globus)
ma 20:01
Ősszel kértem a lányom kereszt levelét,,nagykönyv:)
16. globus (válaszként erre: 10. - Libikóka)
ma 19:38

Most már biztosan gépi, de 50-60 éve nem.

Születési anyakönyvi kivonatról kértem másolatot pár éve, és nem az a kicsi félbehajtott, kézzel írottat kaptam, hanem gépből nyomtatott A4-est. Ügyfélkapun csak olyant lehet igényelni, ami már digitalizálva lett. Tehát a fent említett A4-est már igen, többit nem.

ma 19:32

Keresztanya vagyok. 2 keresztgyerekem van.

Egyik keresztelőn sem kérték a keresztlevelemet és semmit. Senkit nem érdekelt, hogy más a vallásom és semmi.

14. fokhagyma (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:55

Ez valóban érdekes, de nyilván családi dolgokról nem akarsz írni, ami természetes is. Mindenesetre furcsa, hogy ha nem kereszteltek meg, miért mondják, hogy igen, sőt még a templomot is megnevezik.

Azt nem tudom, ilyen rövid idő elég-e ahhoz, hogy megkereszteljenek, ez valószínű függ a helyi paptól is. Az viszont biztos, hogy keresztszülő nem lehet az, aki nincs megkeresztelve. Elég kemények a katolikus egyháznál a szabályok. Én még bérmakeresztanya se lehettem, mert hiába vagyok katolikusnak keresztelve, amit igazolni is tudok, evangélikus templomban esküdtünk, és azt a katolikus egyház nem fogadja el. Nagyon sok régi merev szabályuk van.

Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül majd megoldani a problémádat.

13. libikóka (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:27

Sajnos akkor nem jó,hacsak nem utaztak be a következő városba.

Bár ez nem volt szokás.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
tegnap 21:25

Hat sajnos bonyolult lenne elmagyarazni az otthoni dolgokat..eleg erdekes dolgok mentek ott mindig.

Pontosan megvan melyik templomba “kereszteltek”(ugye elmeleti alapon)

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Libikóka)
tegnap 21:23
Igen egy van☺️
10. libikóka (válaszként erre: 9. - Fokhagyma)
tegnap 20:26

Igen, én is kértem ki,,,azt hittem belenéz a gépbe.

Erre elővett egy hatalmas bordó könyvet;)

9. fokhagyma (válaszként erre: 8. - Libikóka)
tegnap 20:17
Igen, Te is azért kérdezted, hogy hány templom van a lakóhelyén. Még az is lehet, hogy most nem ott lakik, ahol született. A keresztlevelet csak azon a plébánián jegyzik be, amelyik az adott templomhoz tartozik. Én legalábbis így tudom. Az én keresztlevelem valahol elkallódhatott, felnőtt koromban kértem ki a parókián, de én a szüleimtől pontosan tudtam, hogy hol kereszteltek. Egyébként érdekes volt látni azt a vastag anyakönyvet, amibe be vannak jegyezve az adatok. Ott volt a keresztszülők neve, a bérmálás időpontja is.
8. libikóka (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
tegnap 19:23
Erre gondoltam én is de nem jött válasz.
7. fokhagyma (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:02
Biztosan tudod, hogy ha megkereszteltek volna, az melyik plébánián volt? Nem lehet, hogy valahol máshol kereszteltek? Gondolom, a szüleidtől tudod úgy, hogy megkereszteltek. Miért mondták volna, ha nem?
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Amaunet)
tegnap 17:20
Katolikus
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 11:10
Melyik felekezetről van szó?
tegnap 09:52
A családod azt mondta és még sem? Ez, hogy lehet?
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:47
Olyan helyen laksz ahol csak egy temlom/ plébánia van?
tegnap 08:14
Sajnos ez nem lesz egyszerű. Mivel felnőtt vagy, így egyszerre lesz a keresztelő, konfirmálás vagy bérmálás. Ezeknél nagy hangsúlyt fektetnek a felkészülésre. Esetleg beszélj a pappal, mond el neki, hogy milyen helyzetben vagy, és talán lesz megoldás.
tegnapelőtt 21:57

Sziasztok!

Nemreg felkertek keresztszulonek boldogan igent is mondtam,amikor kiakartam kerni a keresztlevelet akkor kozoltek velem hogy nincs-nem vagyok megkeresztelve.Egesz eddig abban a hitben voltam hogy megvagyok(csalad altal)

Most viszont ket honap mulva lesz a keresztelo es nem talalok egy papot se aki ilyen rovid idon belul megkeresztelne.

Ismer valaki ilyet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook