Felnőtt keresztelkedése (beszélgetés)
Most már biztosan gépi, de 50-60 éve nem.
Születési anyakönyvi kivonatról kértem másolatot pár éve, és nem az a kicsi félbehajtott, kézzel írottat kaptam, hanem gépből nyomtatott A4-est. Ügyfélkapun csak olyant lehet igényelni, ami már digitalizálva lett. Tehát a fent említett A4-est már igen, többit nem.
Keresztanya vagyok. 2 keresztgyerekem van.
Egyik keresztelőn sem kérték a keresztlevelemet és semmit. Senkit nem érdekelt, hogy más a vallásom és semmi.
Ez valóban érdekes, de nyilván családi dolgokról nem akarsz írni, ami természetes is. Mindenesetre furcsa, hogy ha nem kereszteltek meg, miért mondják, hogy igen, sőt még a templomot is megnevezik.
Azt nem tudom, ilyen rövid idő elég-e ahhoz, hogy megkereszteljenek, ez valószínű függ a helyi paptól is. Az viszont biztos, hogy keresztszülő nem lehet az, aki nincs megkeresztelve. Elég kemények a katolikus egyháznál a szabályok. Én még bérmakeresztanya se lehettem, mert hiába vagyok katolikusnak keresztelve, amit igazolni is tudok, evangélikus templomban esküdtünk, és azt a katolikus egyház nem fogadja el. Nagyon sok régi merev szabályuk van.
Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül majd megoldani a problémádat.
Sajnos akkor nem jó,hacsak nem utaztak be a következő városba.
Bár ez nem volt szokás.
Hat sajnos bonyolult lenne elmagyarazni az otthoni dolgokat..eleg erdekes dolgok mentek ott mindig.
Pontosan megvan melyik templomba “kereszteltek”(ugye elmeleti alapon)
Igen, én is kértem ki,,,azt hittem belenéz a gépbe.
Erre elővett egy hatalmas bordó könyvet;)
Sziasztok!
Nemreg felkertek keresztszulonek boldogan igent is mondtam,amikor kiakartam kerni a keresztlevelet akkor kozoltek velem hogy nincs-nem vagyok megkeresztelve.Egesz eddig abban a hitben voltam hogy megvagyok(csalad altal)
Most viszont ket honap mulva lesz a keresztelo es nem talalok egy papot se aki ilyen rovid idon belul megkeresztelne.
Ismer valaki ilyet?
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Indigó felnőttek! Kérlek írj, ha tudod magadról, hogy az vagy, de akkor is, ha még csak gyanakszol!
- A Mónika show káros hatása a felnött lakosságra
- Magzati kor- A felnőtt élet meghatározója?