Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Felnőtt keresztelkedése fórum

Felnőtt keresztelkedése (beszélgetés)

21. Channa* (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 20. 20:53

Ne tedd!

Egyébként ott teljesen más indokot írtál. Esküvő miatt kérdezed, itt pedig keresztszülőségről írsz.

Nem tudok segíteni. Templomot max. látok, de nem járok, nem ismerek papokat és senkit. Nem vagyok katolikus sem.

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Channa*)
febr. 20. 20:47
Írtam privátban🙂
19. libikóka (válaszként erre: 18. - Globus)
febr. 20. 20:19
Hát nem tudom mi volt nekik ,,
18. globus (válaszként erre: 17. - Libikóka)
febr. 20. 20:05
Amikor született, nem volt még számítógép?
17. libikóka (válaszként erre: 16. - Globus)
febr. 20. 20:01
Ősszel kértem a lányom kereszt levelét,,nagykönyv:)
16. globus (válaszként erre: 10. - Libikóka)
febr. 20. 19:38

Most már biztosan gépi, de 50-60 éve nem.

Születési anyakönyvi kivonatról kértem másolatot pár éve, és nem az a kicsi félbehajtott, kézzel írottat kaptam, hanem gépből nyomtatott A4-est. Ügyfélkapun csak olyant lehet igényelni, ami már digitalizálva lett. Tehát a fent említett A4-est már igen, többit nem.

febr. 20. 19:32

Keresztanya vagyok. 2 keresztgyerekem van.

Egyik keresztelőn sem kérték a keresztlevelemet és semmit. Senkit nem érdekelt, hogy más a vallásom és semmi.

14. fokhagyma (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 19. 21:55

Ez valóban érdekes, de nyilván családi dolgokról nem akarsz írni, ami természetes is. Mindenesetre furcsa, hogy ha nem kereszteltek meg, miért mondják, hogy igen, sőt még a templomot is megnevezik.

Azt nem tudom, ilyen rövid idő elég-e ahhoz, hogy megkereszteljenek, ez valószínű függ a helyi paptól is. Az viszont biztos, hogy keresztszülő nem lehet az, aki nincs megkeresztelve. Elég kemények a katolikus egyháznál a szabályok. Én még bérmakeresztanya se lehettem, mert hiába vagyok katolikusnak keresztelve, amit igazolni is tudok, evangélikus templomban esküdtünk, és azt a katolikus egyház nem fogadja el. Nagyon sok régi merev szabályuk van.

Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül majd megoldani a problémádat.

13. libikóka (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 19. 21:27

Sajnos akkor nem jó,hacsak nem utaztak be a következő városba.

Bár ez nem volt szokás.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
febr. 19. 21:25

Hat sajnos bonyolult lenne elmagyarazni az otthoni dolgokat..eleg erdekes dolgok mentek ott mindig.

Pontosan megvan melyik templomba “kereszteltek”(ugye elmeleti alapon)

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Libikóka)
febr. 19. 21:23
Igen egy van☺️
10. libikóka (válaszként erre: 9. - Fokhagyma)
febr. 19. 20:26

Igen, én is kértem ki,,,azt hittem belenéz a gépbe.

Erre elővett egy hatalmas bordó könyvet;)

9. fokhagyma (válaszként erre: 8. - Libikóka)
febr. 19. 20:17
Igen, Te is azért kérdezted, hogy hány templom van a lakóhelyén. Még az is lehet, hogy most nem ott lakik, ahol született. A keresztlevelet csak azon a plébánián jegyzik be, amelyik az adott templomhoz tartozik. Én legalábbis így tudom. Az én keresztlevelem valahol elkallódhatott, felnőtt koromban kértem ki a parókián, de én a szüleimtől pontosan tudtam, hogy hol kereszteltek. Egyébként érdekes volt látni azt a vastag anyakönyvet, amibe be vannak jegyezve az adatok. Ott volt a keresztszülők neve, a bérmálás időpontja is.
8. libikóka (válaszként erre: 7. - Fokhagyma)
febr. 19. 19:23
Erre gondoltam én is de nem jött válasz.
7. fokhagyma (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 19. 19:02
Biztosan tudod, hogy ha megkereszteltek volna, az melyik plébánián volt? Nem lehet, hogy valahol máshol kereszteltek? Gondolom, a szüleidtől tudod úgy, hogy megkereszteltek. Miért mondták volna, ha nem?
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Amaunet)
febr. 19. 17:20
Katolikus
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 19. 11:10
Melyik felekezetről van szó?
febr. 19. 09:52
A családod azt mondta és még sem? Ez, hogy lehet?
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 19. 09:47
Olyan helyen laksz ahol csak egy temlom/ plébánia van?
febr. 19. 08:14
Sajnos ez nem lesz egyszerű. Mivel felnőtt vagy, így egyszerre lesz a keresztelő, konfirmálás vagy bérmálás. Ezeknél nagy hangsúlyt fektetnek a felkészülésre. Esetleg beszélj a pappal, mond el neki, hogy milyen helyzetben vagy, és talán lesz megoldás.
febr. 18. 21:57

Sziasztok!

Nemreg felkertek keresztszulonek boldogan igent is mondtam,amikor kiakartam kerni a keresztlevelet akkor kozoltek velem hogy nincs-nem vagyok megkeresztelve.Egesz eddig abban a hitben voltam hogy megvagyok(csalad altal)

Most viszont ket honap mulva lesz a keresztelo es nem talalok egy papot se aki ilyen rovid idon belul megkeresztelne.

Ismer valaki ilyet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.