Csipkebogyó befőtt recept
A Csipkebogyó befőtt hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
* 50 dkg csipkebogyó
* 25 dkg cukor
* szegfűszeg
* 1 rúd fahéj
* 7 dl 10%-os ecet
* 5 dl víz
A Csipkebogyó befőtt elkészítési módja:
A bogyókat kettévágjuk, kimagozzuk, és jól átmossuk. A vizet az ecettel, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk, hozzátesszük a bogyókat, és 20-30 percig főzzük fedő alatt. Leszűrjük a bogyókat, a főzőlevet tovább forraljuk, és ha szükséges még ízesítjük. Üvegekbe töltjük a megfőtt gyümölcsöt, ráöntjük a levet és lezárjuk az üvegeket. Száraz helyen tároljuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: nayloon, 2007. szept. 21. 23:24
A csipkebogyó befőtt elkészítési módja és hozzávalói.