Almapuncs tejszínnel recept

Hozzávalók 6 személyre:
6 teáskanál fekete tea
fél kg alma
fél ananász
fél citrom
fél rúd fahéj
2 szegfűszeg
2 szem koriandermag
1/8 l gyümölcspálinka vagy almalé
tejszínhab a tetejére
Az Almapuncs tejszínnel elkészítési módja:
A tealeveleket 1 liter forró vízzel leöntjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az almát, az ananász, a citromot meghámozzuk, apróra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Rászűrjük a teát, belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget, a koriandert, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a pálinkát vagy az almalevet, és ízlés szerint édesítjük. Szűrőn keresztül poharakba öntjük, és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. okt. 10. 20:58
Az almapuncs tejszínnel elkészítési módja és hozzávalói.