Kajszibarack lekvár 2 recept
A Kajszibarack lekvár 2 hozzávalói:1 kg kajszibarack
90 dkg cukor
A Kajszibarack lekvár 2 elkészítési módja:
Az érett barackot egy szűrő segitségével,kb 2 percre,forró vizfürdőbe meritjük.Miután hűlt egy kicsit,meghámozzuk és kimagozzuk.A cukrot sűrű sziruppá főzzük.Amikor a cukor grizesedni kezd,hozzáadjuk a gyümölcsöt és fél óráig együtt főzzük.Levesszük a tűzről,kihülésig kevergetjük,aztán üvegekbe rakjuk és lekötözzük az üvegeket.
Nagyon érett,puha gyümölcsöt válasszunk!
Ha csak másnap(miután"bebőrözött"a lekvárunk) kötjük le az üvegeket,az sem baj.
Én pici szalicilt teszek minden üvegbe a lekvár tetejére,és fogysztás előtt mindég eltávolitom a felső réteget.
Jó étvágyat! :)
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: iz_eniko, 2007. aug. 21. 10:00
A kajszibarack lekvár 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.