Ribizli lekvár recept
A Ribizli lekvár hozzávalói:1 kg ribizlihez
70-75 dkg cukor
A Ribizli lekvár elkészítési módja:
Az érett ribiszkét megmossuk, lecsurgatjuk, kocsányáról leszemezzük, és nagyon kevés vízben (1 kg gyümit 1 dl vízben) felfőzzük úgy, hogy a szemek jól elfőjenek, majd áttörjük. Egy l léhez 70-75 dkg cukrot keverünk és felfőzzük. Közben az áttörésnél visszamaradt sűrűjét egy nagyobb edényben, hideg vízben átmossuk:a magok a víz aljára szállnak, a víz tetejére feljövõ héjakat pedig szűrõkanállal leszedjük, és a cukros ribiszkelébe tesszük. Kb 20 percig főzzük, habját leszedjük, és ha kezd kocsonyásodni, forrón üvegekbe töltjük. Lekötve száraz gőzbe rakjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. júl. 5. 09:34
A ribizli lekvár elkészítési módja és hozzávalói.