Kandírozott eper recept
A Kandírozott eper hozzávalói:1 kg eper
800 g cukor
1 l víz
A Kandírozott eper elkészítési módja:
Olvasszuk fel a cukrot a vízben, tegyük fel főni, csak addig melegítsük, amíg elkezd főni, majd tegyük bele az epret és főzzük 20 percig. A 20 perc elteltével öntsük egy szűrőbe az epret és hagyjuk jól lecsepegni. Az epret rakjuk egy tepsibe és tegyük be az előmelegített sütőbe, 180 fokon 35-45 percig hagyjuk a sütőben, amíg megszárad de vigyázzunk, meg kell őriznie a rugalmasságát, majd rakjuk befőttesüvegekbe, zárjuk le és tegyük a kamrába.
A kandírozott epret fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk desszertek, krémek, sütemények, fagylaltok készítésénél.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. jún. 13. 21:00
A kandírozott eper elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.