Darafelfújt recept

A Darafelfújt hozzávalói:
12 dkg búzadara
7 dl tej
8 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3 db tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg vaj
1 db citrom reszelt citromhéja
A tepsi kenéséhez
1 evőkanál vaj
2 teáskanál kekszmorzsa


A Darafelfújt elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, bele szórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat. Kevergetve sűrűre felfőzzük. A tűzről lehúzva hozzá keverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzá keverjük az előbbiekhez. A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát bele öntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk, vagy gyümölcsöntttel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A darafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook