Darafelfújt recept
A Darafelfújt hozzávalói:12 dkg búzadara
7 dl tej
8 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
3 db tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg vaj
1 db citrom reszelt citromhéja
A tepsi kenéséhez
1 evőkanál vaj
2 teáskanál kekszmorzsa
A Darafelfújt elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, bele szórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat. Kevergetve sűrűre felfőzzük. A tűzről lehúzva hozzá keverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk és hozzá keverjük az előbbiekhez. A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát bele öntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk, vagy gyümölcsöntttel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. jún. 10. 06:20
A darafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.