Gombás-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept
A Gombás-szalonnás petrezselymes újkrumpli hozzávalói:50 dkg újkrumpli (apró)
25 dkg gomba(lehet konzerv is)
6 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
A Gombás-szalonnás petrezselymes újkrumpli elkészítési módja:
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját csak megmossuk és kész). A krumplit az félig megfőzzük, negyedekben. Közben a gombakonzervet leszűrjük, félretesszük. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont. Hozzáadjuk a krumplit, a gombát, petrezselyemmel megszórjuk, jól összeforgatjuk és kész is. Azonnal tálaljuk.
Lehet a tetejére tükörtojást ütni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. jún. 7. 05:09
A gombás-szalonnás petrezselymes újkrumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.