Túrónudli recept
A Túrónudli hozzávalói:3 tojás
500 g zsírszegény túró
200 g zabpehelyliszt (amennyit felvesz)
édesítő ízlés szerint
100 g búzacsíra forgatáshoz
fahéj ízlés szerint
por édesítő
A Túrónudli elkészítési módja:
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a tojás méretétől, vagy túró állagától is. A tésztának olyannak kell lennie, hogy lehessen formázni, de azért nem olyan, mint egy gyúrt házi tészta. A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1-2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó. A búzacsírát elkeverjük a fahéjjal és száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, (ettől olyan jó diós illata, íze lesz a búzacsírának), majd beleforgatjuk a nudlit, a tetejét megszórjuk porédesítővel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. jún. 3. 05:42
A túrónudli elkészítési módja és hozzávalói.