Sonkás-tarjás batyu recept
A Sonkás-tarjás batyu hozzávalói:A tésztához:
80 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
2 tojás
25 dkg sütőmargarin
1-1 mokkáskanál só és cukor
A töltelékhez:
30 dkg főtt, füstölt tarja
10 dkg füstölt szalonna (bacon)
15 dkg sajt
5 dkg sütőmargarin
2 dl tejföl
2 tojás
késhegyni bors
A nyújtáshoz:
2 evőkanál olaj
A tetejére:
tojás
6-8 dkg szezámmag
A Sonkás-tarjás batyu elkészítési módja:
A tésztához a lisztet és a morzsolt élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza az edény falától elválik. Utána langyos helyen, letakarva kb. 45 perc alatt megkelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tarját a szalonnával meg a sajttal együtt finomra daráljuk (vagy apróra vágjuk). A margarinnal, a tejföllel meg a tojások sárgájával összekeverjük, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk. A gyúrólapot megolajozzuk, és a megkelt tésztát pontosan akkorára nyújtjuk, mint maga a lap (kb. 65x65 cm) 7x5 részre vágjuk. Mindegyik kockára egy jó evőkanálnyi halmot rakunk a négy sarkát a középre hajtjuk. Felvert tojással megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 2. 07:20
A sonkás-tarjás batyu elkészítési módja és hozzávalói.