Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sonkás-tarjás batyu recept

Sonkás-tarjás batyu recept

A Sonkás-tarjás batyu hozzávalói:
A tésztához:

80 dkg finomliszt

5 dkg élesztő

2 dl tejföl

1 dl tej

2 tojás

25 dkg sütőmargarin

1-1 mokkáskanál só és cukor

A töltelékhez:

30 dkg főtt, füstölt tarja

10 dkg füstölt szalonna (bacon)

15 dkg sajt

5 dkg sütőmargarin

2 dl tejföl

2 tojás

késhegyni bors

A nyújtáshoz:

2 evőkanál olaj

A tetejére:

tojás

6-8 dkg szezámmag


A Sonkás-tarjás batyu elkészítési módja:
A tésztához a lisztet és a morzsolt élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza az edény falától elválik. Utána langyos helyen, letakarva kb. 45 perc alatt megkelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tarját a szalonnával meg a sajttal együtt finomra daráljuk (vagy apróra vágjuk). A margarinnal, a tejföllel meg a tojások sárgájával összekeverjük, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk. A gyúrólapot megolajozzuk, és a megkelt tésztát pontosan akkorára nyújtjuk, mint maga a lap (kb. 65x65 cm) 7x5 részre vágjuk. Mindegyik kockára egy jó evőkanálnyi halmot rakunk a négy sarkát a középre hajtjuk. Felvert tojással megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sonkás-tarjás batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook