Gyömbéres eperdzsem recept
A Gyömbéres eperdzsem hozzávalói:2000 g eper (előkészítve)
100 g friss gyömbér
350 g nyírfacukor + édesítő ízlés szerint
1 tasak 2 : 1 dzsemfix
A Gyömbéres eperdzsem elkészítési módja:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A földiepret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért nyírfacukrot és a dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. máj. 29. 18:34
A gyömbéres eperdzsem elkészítési módja és hozzávalói.