Őszi muffin (Update 1) recept
Szénhidrátszegény
Az Őszi muffin (Update 1) hozzávalói:
1 bögre csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (Én most kilófalót használtam)
1/2 bögre zabkorpa
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
Fűszerek: 1-1 késhegynyi (de ízlés szerint) őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér,
1/4 bögre nádcukor vagy fruktóz
3 evőkanál porédesítő
1 bögrényi apró kockára vágott őszi gyümölcs (Én most almát, körtét és barackot használtam vegyesen)
1 tojás kicsit felverve
1/3 bögre olíva olaj
kb 1/2 bögre sovány tej
Az Őszi muffin (Update 1) elkészítési módja:
Először összekeverjük a száraz anyagokat és hozzákeverjük az apró kockára vágott gyümölcsöket is. Majd egy másik tálban villával lazán felverjük a tojást és a többi (nedves) hozzávalót is hozzákeverjük. Végül a száraz és a nedves összetevőket vegyítjük. 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabkorpa kicsit megszívja magát a tejjel, ha esetleg nagyon sűrű lesz, ilyenkor még egy kis tejet adhatunk hozzá. Belekanalazzuk a muffin formába és megsütjük. Kihűlés után fahéjas fruktózzal meghinthetjük a tetejüket, de ez el is maradhat.
Ez fél adag, nekem ebből a mennyiségből 24 db lett a kisebb méretű formában sütve.
Javaslom a szilikonos muffin formát, azt nem szükséges kikenni sem.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. aug. 21. 05:34
Az Őszi muffin (update 1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.