Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Diabetikus ribizli lekvár recept

Diabetikus ribizli lekvár recept

A Diabetikus ribizli lekvár hozzávalói:
1 kg ribizli (tisztán mérve, csak a lé)
Fél doboz diabetikus befőző cukor (17 dkg)
3 evőkanál porédesítő
1 csomag 3:1 lekvár zselésítő szer


A Diabetikus ribizli lekvár elkészítési módja:
A ribizlit leszemezve több vízben megmossuk. Ezt követően a magoktól megszabadítjuk, kinek milyen eszköze van hozzá. Én először összeturmixoltam hogy legyen leve, majd szitán kanállal kis adagokban jó alaposan átnyomkodtam. A tiszta léhez hozzákeverjük a befőzőcukrot, az édesítőt és a zselésítőszert, majd feltesszük főni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd az előre kimosott és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl. (1 kiló tiszta léből kb 1 liter lekvár lesz.)


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A diabetikus ribizli lekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook