Diabetikus ribizli lekvár recept
A Diabetikus ribizli lekvár hozzávalói:1 kg ribizli (tisztán mérve, csak a lé)
Fél doboz diabetikus befőző cukor (17 dkg)
3 evőkanál porédesítő
1 csomag 3:1 lekvár zselésítő szer
A Diabetikus ribizli lekvár elkészítési módja:
A ribizlit leszemezve több vízben megmossuk. Ezt követően a magoktól megszabadítjuk, kinek milyen eszköze van hozzá. Én először összeturmixoltam hogy legyen leve, majd szitán kanállal kis adagokban jó alaposan átnyomkodtam. A tiszta léhez hozzákeverjük a befőzőcukrot, az édesítőt és a zselésítőszert, majd feltesszük főni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd az előre kimosott és fertőtlenített üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük amíg ki nem hűl. (1 kiló tiszta léből kb 1 liter lekvár lesz.)
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. jún. 17. 18:36
A diabetikus ribizli lekvár elkészítési módja és hozzávalói.