Sztracsatella muffin (Update 1) recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
65/db
5,4 gramm
A Sztracsatella muffin (Update 1) hozzávalói:
6 dkg diabetikus csokoládé (Aki nem spórol annyira a kalóriákkal tehet bele 10 dkg-t is.)
15 dkg Delma light margarin
4 evőkanál porédesítő ( de ízlés szerint)
1 csipet só
2 kiskanál vanília aroma
2 tojás
kb 2-2,5 dl cukormentes tejszín kicsit felverve
15 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (Én most MM és fehérliszt keverékét használtam)
1 kiskanál sütőpor (Kb fél csomag)
A Sztracsatella muffin (Update 1) elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a pici csipet sóval. A csokit apró kockákra vágjuk, és belekeverjük a lisztbe, úgy hogy egy picit félreteszünk a muffinok tetejének szórásához is. A tojásokat a vanília aromával és az édesítővel kissé felverjük, majd a margarint is hozzákeverjük. A masszát a felvert tejszínnel tovább lazítjuk. Végül összekeverjük a liszttel. 5-10 percig állni hagyjuk. Ha esetleg nagyon besűrűsödik, egy pici tejjel vagy tejszínnel még lazíthatjuk. Muffin formákba adagoljuk, tetejére még szórunk egy kis csokit, majd megsütjük.
Kép a naplómban 572-es bejegyzésnél.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2011. máj. 4. 19:31
A sztracsatella muffin (update 1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.