Fonott kalács (Update 1) recept


Kb 3 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 pici csipet cukor az élesztőhöz
1 csapott evőkanál porédesítő
1 tojás
6 dkg vaj vagy margarin
50 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
só
A Fonott kalács (Update 1) elkészítési módja:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. (Én egy pici csipet cukrot teszek hozzá, annyi elég hogy felfusson és ennyitől még update 1-es marad a kalács.) Az anyagokat összedolgozzuk, kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2 szeresére nő, ismét átgyúrjuk. 2 részre osztjuk a tésztát, mert ebből az adagból 2 db tepsi hosszúságú fonott kalács lesz. (Ha 1 is elég, fél adagot csináljunk.) A tészta darabokat további 3 részre osztjuk, hosszúkásra sodorjuk a részeket, majd 3-as fonással összefonjuk. Úgy alakítsuk, hogy tepsi hosszúságú legyen a kalácsunk. Tepsibe tesszük egymás mellé a kalácsokat és tetejét tojással megkenjük. Még 10 percet hagyjuk a tepsiben is pihenni, majd süssük szép aranysárgára.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2011. ápr. 18. 17:04
A fonott kalács (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.