Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Fonott kalács (Update 1) recept

Fonott kalács (Update 1) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Fonott kalács (Update 1) hozzávalói:
Kb 3 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 pici csipet cukor az élesztőhöz
1 csapott evőkanál porédesítő
1 tojás
6 dkg vaj vagy margarin
50 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt



A Fonott kalács (Update 1) elkészítési módja:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. (Én egy pici csipet cukrot teszek hozzá, annyi elég hogy felfusson és ennyitől még update 1-es marad a kalács.) Az anyagokat összedolgozzuk, kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2 szeresére nő, ismét átgyúrjuk. 2 részre osztjuk a tésztát, mert ebből az adagból 2 db tepsi hosszúságú fonott kalács lesz. (Ha 1 is elég, fél adagot csináljunk.) A tészta darabokat további 3 részre osztjuk, hosszúkásra sodorjuk a részeket, majd 3-as fonással összefonjuk. Úgy alakítsuk, hogy tepsi hosszúságú legyen a kalácsunk. Tepsibe tesszük egymás mellé a kalácsokat és tetejét tojással megkenjük. Még 10 percet hagyjuk a tepsiben is pihenni, majd süssük szép aranysárgára.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A fonott kalács (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook