Gyümölcsös túrótorta (Update 1) recept
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Gyümölcsös túrótorta (Update 1) hozzávalói:
A tésztához:
4 tojás
4,5 evőkanál Norbi liszt, vagy zabkorpa
4,5 csapott evőkanál porédesítő
1 evőkanál víz
A túrós krémhez:
1 dl víz
1 evőkanál zselatin
25 dkg túró
kb 3 evőkanál porédesítő (de ízlés szerint)
2 evőkanál sovány tejföl
2 dl cukormentes tejszín
2 evőkanál fruktóz
1 csomag (2 dkg) vaníliás fruktóz
1/2 citrom reszelt héja
A tetejére:
Bármilyen 1-es kódú gyümölcs
1 csomag cukormentes tortazselé por, vagy lap
A Gyümölcsös túrótorta (Update 1) elkészítési módja:
Először a piskótát készítjük el. A tojások fehérjét a vízzel felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és az édesítőt is. Végül lazán belekeverjük a lisztet. (Én gépi habverővel kb 10 percig szoktam verni). Tortapapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük. Ha megsült, a papírt leszedjük róla és visszahelyezzük a formába. A töltelékhez A túrót áttörjük, hozzákeverjük az édesítőt, a vaníliás fruktózt, a citromhéjat, a tejfölt, a feloldott zselatint. (A zselatint nem szabad felforralni csak melegíteni és oldódásig keverni.) Végül hozzákeverjük a felvert, fruktózzal édesített tejszínt is. A túrós tölteléket a kihűlt piskótára kenjük. Tetejét kirakjuk gyümölccsel, majd a tortazselét a leírás szerint elkészítjük, (természetesen édesítővel édesítve) és a tortára öntjük. Hűtőben hagyjuk hogy a zselé teljesen megdermedjen.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2011. febr. 4. 05:27
A gyümölcsös túrótorta (update 1) elkészítési módja és hozzávalói.