Red Velvet torta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Red Velvet torta hozzávalói:
A tésztához:
- 250 g update liszt
- 1/2 kk só
- 2 ek jó minőségű kakaó
- 1 sütőpor
- 110g vaj
- 300 g cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 tojás
- vaníliaaroma

- 350g tejföl vagy kefír
- 2 evőkanál piros ételfesték

A krémhez
- 250 g natúr vajkrém (az eredeti recept sajtkrémet írt, de hát a mascarpone is az, nem?)
- 250 g mascarpone
- vanília aroma
- 115 g cukornak megfelelő édesítő
- 250 ml cukrozatlan hulala


A Red Velvet torta elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Készítsd elő a tortaformát (sütőpapír vagy vaj+liszt kenés) Keverd majd szitáld össze a lisztet a kakaóval sóval sütőporral. Ezután mindent a robotgép habverőjével keverj. A vajat keverd habosra az édesítővel, üsd bele egyenként a tojásokat, tedd bele a vaníliát. A tejfölben alaposan keverd el az ételfestéket. Ezután keverd össze a piros tejfölt a vajjal majd ebbe a lisztes keveréket. Ha túl sűrű tejföllel még hígítható míg piskóta állagú tésztát kapsz. Simítsd az előkészített formába. 30-40 perc alatt - tűpróba- süsd meg a tortát. 10 perc pihentetés után óvatosan vedd ki a formából, majd ha teljesen kihűlt tedd be minimum egy órára vagy akár egész éjszakára a mélyhűtőbe. Így könnyebb felvágni és megtölteni. A krémhez robotgéppel keverd össze a hozzávalókat és töltsd meg a tortát. Kívülre is tégy a krémből. A tetejét lehet tejszínhabbal díszíteni.

Az eredeti recept buttermilk-et ír, ezt nem tudtam mi ez, a net írónak fordította. A környéken nem kaptam éppen, ezért tejföllel helyettesítettem. De először amikor próbáltam kefírt tettem bele, az is jó volt. Elképzelhető joghurttal is.
Az ételfesték amit én használtam nem magyarországi, nem tudom az hogyan viselkedik, én Angliából vásároltam ételfesték pasztát.
Én a tésztát kétszerre sütöttem ki a kicsi szilikonos tortaformámban. Ezeket kettőbe vágtam, így lett 4 emeletes kicsi tortám. Amikor először készítettem az eredeti recept szerint ecetben feloldott szódabikarbónát használtam, de én kiéreztem belőle kicsit az ecetet, ezért másodszorra sütőporral próbáltam. Így jobban ízlett.
Kép a naplómban a 29.-es bejegyzésnél.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A red velvet torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook