Fűszeres répatorta - reform recept
A Fűszeres répatorta - reform hozzávalói:hozzávalók 4 főre
A tésztához
1 bögre mogyoróolaj (Hidegen sajtolt dióolajjal még jobb lenne, de az már túl drága.)
2 tojás
1 bögre barna nádcukornak megfelelő steviapor (természetesen a barna nádcukor / méz is lehet, de akkor már nem cukormentes, amennyiben mézzel készül, ajánlom a selyemfűmézet.)
2 bögre reszelt sárgarépa
1 3/4 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 tk sütőpor - foszfátmentes
1 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt gyömbér
1/4 tk őrölt szegfűszeg
3/4 tk őrölt szerecsendió
1/2 csésze dió durva darabokban
1 bögre kis kockára vágott, jó minőségű étcsokoládé
A diókrémhez
200g dió
1 közepes alma
kevéske fahéj
1 citrom leve
1 narancs leve
0,5 dl víz
késhegynyi stevia por
A Fűszeres répatorta - reform elkészítési módja:
elkészítés Az olajat és a tojásokat habosra keverjük a steviával. Hozzáadjuk a finomra reszelt répát, a lisztet, a fűszereket, valamint a diót és a csokit. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük a keveréket. Előmelegített sütőben letakarva sütjük 45 percig. Ezt követően leszedjük a fóliát a tetejéről, és tovább sütjük. Tűpróbával győződünk meg az elkészültéről. Ha a beleszúrt tű szárazon jön ki a répatortából, akkor jó. A diókrémhez az almát meghámozzuk, és összeturmixoljuk a vízzel, a citrusok levével, a fahéjjal és a steviaporral. A diót lisztállagúvá daráljuk, és a masszához adjuk. Addig turmixoljuk, míg egységes krémállagot nem kapunk. TIPP: A fahéj mellé próbálkozhatunk még a répatortában szereplő többi fűszer felsorakoztatásával. Ha kihűlt, felszeleteljük (vigyázzunk, könnyen morzsálódik). Tányérra tesszük, a tetejét vékonyan megkenjük a diókrémmel, és egy darab diót nyomunk rá, vagy durvára vágunk még egy kis diót, és azzal hintjük meg. sütési hőfok: 170°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 23. 16:54
A fűszeres répatorta - reform elkészítési módja és hozzávalói.