Kakaós kalács - cukor nélkül recept
A Kakaós kalács - cukor nélkül hozzávalói:hozzávalók 4 főre
90 dkg liszt
1 kk só
3 dl napraforgó olaj
6 dl tej
édesítőszer (pl.: 40-60 darab canderel)
1 cs élesztő (50 g-os)
kakaópor
mazsola
tojás a kenéshez
A Kakaós kalács - cukor nélkül elkészítési módja:
elkészítés 4 dl meleg tejben feloldjuk az édesítőszert. Olyan tömény édesnek kell lennie, ami így szinte ihatatlan, de a tésztában majd eloszlik, és akkor pont jó lesz. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a cukros tejjel, élesztővel kavargatjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Ha alaposan elkevertük, akkor indulhat a kézzel dagasztás. Kétfelé vesszük a tésztát, és egyiket kakaóporral és mazsolával átgyúrjuk. Ismét megfelezzük, (2 sima, 2 kakós), és kinyújtjuk kb A4-es méretűre. Egymásra helyezünk egy simát, egy kakaósat, és felhengereljük. Két rúd kalácsunk lesz, amit most letakarva, meleg helyre félre teszünk keleszteni. (30 perc) Majd a tetejét megkenjük tojással, oldalt megszúrkáljuk, hogy sütéskor a gőz távozhasson, és sütőben (nem előmelegített) megsütjük
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 22. 15:22
A kakaós kalács - cukor nélkül elkészítési módja és hozzávalói.