Madártej (saját recept)
A Madártej (saját recept) hozzávalói:Hozzávalók:
6 dl tej, 2 tojás, 2 kávéskanál vaníliás pudingpor, kis darab vaníliarúd, 50-60 csepp folyékony edesoitoszer.
A Madártej (saját recept) elkészítési módja:
Elkészítés: A tojássárgáját alaposan kikeverjük a folyékony edesitovel, majd beledolgozzuk a pudingport, szükség szerint 1-2 evőkanál tejet. A tej nagyobb részét felforraljuk a vaníliarúddal és kifőzünk benne személyenként egy vagy két habgaluskát. A tojáshabba is tehetünk néhány csepp édesítőszert. Kiemelve a habot egy mély üvegtálba tesszük, a kikevert tojássrgáját pedig óvatosan a forró tejhez keverjük, majd állandó keveréssel besűrítjük. Óvatosan a habgaluskák alá öntjük, és lehűtve tálaljuk. 1 adag E: 480 kJ / 115 kcal Sz: 10 g
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 11. 12:45
A madártej (saját recept) elkészítési módja és hozzávalói.