Fincsi barackos szelet recept
A Fincsi barackos szelet hozzávalói:Hozzávalók:
2 dkg élesztőből, 2 evőkanál lisztből kevés langyos tejjel kovászt készítünk. Kikeverünk 15 dkg vajat 5 tabletta vízben feloldott Polisett-tel, 3 tojássárgájával és egy evőkanál rummal. A kovásszal 20 dkg liszttel, egy kevés tejjel jól kidolgozzuk. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és ott hagyjuk kelni. Ha megkelt, kisütjük, majd beszórjuk 10 tabletta vízben feloldott Polisett-tel édesített 10 dkg morzsával.
A Fincsi barackos szelet elkészítési módja:
Elkészítés: 1 kg meghámozott, kimagozott sárgabarackot négyfelé vágunk, és egyenletesen beborítjuk vele a kisült tészta tetejét. 5 egész tojást 10 tabletta vízben feloldott Polisett-tel gőz fölött habosra verünk, majd a tűzről levéve tovább verjük, amíg ki nem hűl. Ekkor belekeverünk 10 dkg lisztet és egy evőkanálnyi olvasztott, de nem meleg vajat. Kevés reszelt citromhéjat vagy elkapart vaníliát is adhatunk hozzá. Ezt a mártást a barackos tésztára öntjük, és vele együtt még egyszer átsütjük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 9. 08:06
A fincsi barackos szelet elkészítési módja és hozzávalói.