Egyszerű budai szelet recept
Az Egyszerű budai szelet hozzávalói:Hozzávalók:
2 dkg élesztőből, 10 dkg lisztből, kevés langyos tejben feloldott élesztőből kovászt készítünk. 20 dkg vajat 8 tabletta - vízben oldott - Polisett-tel habosra keverünk, egyenként hozzákeverünk 3 tojássárgáját, majd a kovásszal együtt hozzáadunk 20 dkg lisztet és csipetnyi sót.
Az Egyszerű budai szelet elkészítési módja:
Elkészítés: Fakanállal jól kidolgozzuk, kikent tepsibe teszzük, fél órát még kelesztjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, és a következő töltelékkel töltjük: 2 tojássárgáját 10 dkg liszttel, 20 tabletta - vízben feloldott - Polisett-tel, fél liter tejjel simára keverünk, és sűrű krémmé főzzük. 5 tojásfehérjét 20 csepp Polisweet-tel kemény habbá verünk, belekeverünk 10 dkg darált diót, 15-20 dkg málnát vagy szedret. A kisült, langyosra hűlt tésztalapot megkenjük a krémmel, a diós gyümölcsöt beborítjuk habbal, és lefedjük a kevés rummal meglocsolt másik tésztalappal, amit kissé rányomkodunk. Kétujjnyi szeletekre vágjuk.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 10. 12:39
Az egyszerű budai szelet elkészítési módja és hozzávalói.