Indiánertészta recept
Az Indiánertészta hozzávalói:Hozzávalók:
5 tojás, 5 dkg glukonon, 11 dkg liszt.
Az Indiánertészta elkészítési módja:
Elkészítés: A tojások sárgáját három centiliter vízzel és négy deka liszttel simára keverjük. A fehérjéhez a glukonont fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a sárgájához keverjük. Végül a maradék lisztet óvatosan, fakanállal keverve, beleszórjuk. Papírral bélelt tepsire kanállal 24 egyforma halmot rakunk. Közepesen meleg (170-180 °C) sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés közben a sütőajtót kissé kitámasztjuk, hogy a keletkező felesleges gőz eltávozhasson.
22 dkg
24 darab = 12 pár
Energiatartalma: 4076,3 kJ/ 974,5 kcal
Szénhidrát: 126,34 g
ebből glukonon: 47,4 g
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 14. 14:07
Az indiánertészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.