Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Padlizsánkrém (erdélyi recept)

Padlizsánkrém (erdélyi recept)

A Padlizsánkrém (erdélyi recept) hozzávalói:
Hozzávalók 1 adaghoz: 4 db közepes méretű padlizsán
2 fej vöröshagyma
1-1/5 dl hidegen sajtolt olaj

bors ízlés szerint


A Padlizsánkrém (erdélyi recept) elkészítési módja:
A padlizsánokat megmossuk, áttörölgetjük, majd meggrillezzük. Az erdélyiek, amikor nagyobb mennyiséget készítenek, nyílt láng felett, rácsra téve megsütik minden oldalukat. Otthon vagy a tűzhelyre tegyünk fóliát, és azon süssük meg, vagy a sütőben a rácsra téve grillezzük meg őket. A padlizsán héja el fog feketedni, de ez ne rémisszen meg, mert a belsejének meg kell puhulni. A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét. Közben vágjuk a hagymás darabokra, és az olajon dinszteljük meg. Ha készen van a padlizsán, húzzuk le a héját. A belső részt a dinsztelt hagymával, és a fűszerekkel turmixoljuk össze.

Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.
Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belőle.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsánkrém (erdélyi recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook