Mustáros-sörös melegszendvics recept
35 perc
A Mustáros-sörös melegszendvics hozzávalói:
15 dkg
kemény füstölt sajt
5 dkg
teavaj
1 evőkanál mustár
4 szelet kenyér
1 dl
világos sör,1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
só ízlés szerint
A Mustáros-sörös melegszendvics elkészítési módja:
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd egyik oldalukat vékonyan megkenjük vajjal.A kemény sajtot lereszeljük, a vaj maradékát (kb. a felét), egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a sört, a reszelt sajtot, a mustárt, meghintjük őrölt fekete borssal és ízlés szerint sóval s a végén a fűszerpaprikával is. Amikor a sajt megolvadt jól összekeverjük.A masszával megkenjük a kenyérszeleteket és sütőlapra téve pár percig a sütőben ( mikróban) átforrósitjuk. Forró teával kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 17. 18:46
A mustáros-sörös melegszendvics elkészítési módja és hozzávalói.