Galyasági őzpörkölt recept
60 perc
A Galyasági őzpörkölt hozzávalói:
80 dkg. őzhús,
5 dkg. sertészsir,
5 dkg. füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
só,
10 dkg. lecsó,
1 kiskanál őrölt köménymag, 25 dkg. gomba ( lehet vegyes erdei gomba is),
2 dl. vörös bor.
A Galyasági őzpörkölt elkészítési módja:
Az őzhúst hártyázzuk, hideg vízben átmossuk, lecsepegtetjük és egy és fél centiméteres darabokra felkockázzuk.A zsit megforrósitjük és kisütjük benne az apró kockára vágott szalonnát és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A tűzhelyről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a húst és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Ha félig megpuhult hozzáadjuk a cikkere vágott gombát.Ha zsirjára pirult őrölt fűszerköményt és a finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a lecsót is hozzáadjuk.Kevésd főzés után felöntjük vörös borral és kifőzzük. Köretnek galuskát, vagy főtt burgonyát adjunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 16. 07:49
A galyasági őzpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.